Beter iets dan niets

Ken je die wijsheid? Het is volgens mij best oud. Ik durf het bijna geen gezegde te noemen. Volgens mij werd het vaak gebruikt bij kinderen: beter 1 snoepje dan helemaal geen snoepje. En dat is eigenlijk precies hoe ik er bij grote bedrijven over ben gaan denken.

Beter 10 projecten opgestart dan 10 projecten opgestart die niet uit de Powerpoint (of Keynote, zo u wilt) fase zijn gekomen. Helaas is dat laatste wel vaak de realiteit. Waar zijn toch de echte durfals die gewoon in een project willen stappen? Er domweg gewoon aan beginnend en te kijken waar het schip strand? Ik zou bijna zeggen: over de grenzen kijken, dynamiek, de VOC mentaliteit maar dat zou wel flauw zijn.

Doorzetters
Ik zie genoeg enthousiasme om me heen om te beginnen aan dat ene mooie sociale project met Twitter en Facebook, of dat mooie business idee dat eigenlijk nog uitwerking behoeft. Maar deze tijd heeft meer en meer behoefte aan echte doorzetters, mensen die ook op hun bek durven te gaan. Ik denk eigenlijk dat je je door ideeen goed te valideren prima resultaten kunt boeken. Build – meassure – learn. Dat idee. Kom ik nog wel eens op terug.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.