Projecten van dit jaar waar ik trots op ben

Hier een collectie van grote – en toegegeven, minder grote – projecten waar ik dit jaar aan heb gewerkt.

Livegang Leeuwarder Courant en DVHN

Mijn grootste projecten zijn de livegang van de vernieuwde dagbladen sites Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Een project waar ik met een team van NDC mediagroep maandenlang aan heb gewerkt.

Mondial Automotive

Voor Mondial voegden we twee websites samen om tot een sterkere marketingpropositie te komen. Je auto uit Duitsland importeren was nog nooit zo eenvoudig, en persoonlijk.

 

Projecten UIT 2019

 

Upload Image...

In voorbereiding met uitgebreid design-traject: nieuwe websites voor Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant

De websites van Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant worden dagelijks door honderduizenden mensen bekeken. We zijn met een multidisciplinair team gaan kijken hoe we de ervaring voor deze mensen kunnen verbeteren. Aan de hand hiervan hebben we een team gebouwd van 8 ontwikkelaars die de nieuwe sites volledig in eigen beheer hebben gebouwd. Resultaat om trots op te zijn.

Focus – onderzoeksjournalistiek op hyperlokaal niveau

We weten allemaal dat traditionele journalistiek in zwaar weer verkeerd. De afgelopen jaren waren er grote fusies bij uitgevers van onder andere kranten en tijdschriften. Hierdoor is de focus in de regio soms verslapt: grotere teams moesten grotere delen regiojournalistiek gaan doen. Helemaal geen gekke keuze natuurlijk, gezien de teruglopende oplages en wegzakkende advertentiemarkt.

Met de creatie van Focus hebben we dit probleem doorbroken. Wij geloven erin dat lokale overheden nog altijd controle nodig hebben. Journalisten die zich hard willen maken voor een regio. Die mooie – en soms hartverscheurende onderwerpen vinden en agenderen. Die onderwerpen vinden die van buitenaf misschien triviaal zijn, maar voor de inwoners van de gemeente van levensbelang.

Daarom bouwden we aan de MVPs: drie websites in WordPress en werden er drie journalistieke talenten aan de gang gezet om zich te gaan verdiepen in de lokale politiek van Westerkwartier, SudWest-Fryslan en Coevorden.

Nieuwsapps: Dagblad van het Noorden & Leeuwarder Courant

De nieuwsapp van Dagblad van het Noorden en LC was aan vernieuwing toe. In dit project heb ik de product-owner(s) gecoached om iedere sprint effectief te maken en zodoende tot een sterk eindproduct te komen.

Projecten in 2018