Strategie aan de hand van het Business Model Canvas

Het Business model canvas is de afgelopen jaren heel populair geworden: het is een krachtige designtaal voor het ontwerpen van nieuwe strategie & visie rondom producten en diensten.

Tijdsinvestering: dagdeel
Output: heldere strategie voor de organisatie

Het business model canvas van Alexander Ostenwalder is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een onmisbaar hulpmiddel voor zowel startups als organisaties die hun business model beter onder de loep willen nemen. De business model canvas workshop gaat in op alle 9 aspecten, hun onderlinge samenhang én biedt praktische handvaten om uw eigen organisatie, project of bedrijf om op een innovatieve manier te groeien.

Voor wie

We hebben het liefst mensen in de workshop die denken in kansen en mogelijkheden, en niet bang zijn om buiten de gebaande paden te treden. Een beetje creativiteit kan geen kwaad, maar daar zorgen wij uiteraard ook voor. Laatste vraag in de workshop wordt: ‘wat ga je hier straks mee doen, als je weer op je werkplek zit?’ Het liefst hebben we dan ook mensen die concreet invulling kunnen geven aan de strategische keuzes die ze hebben gemaakt.

De workshop

Tijdens de workshop starten we met een kort blok theorie. Vervolgens gaan we zelf aan de slag. We bekijken business modellen van bekende merken (UBER, AirBNB, Starbucks, Boeing) maar ook van minder bekende namen (IDEO, Warby Parker). We gaan aan de slag met het ‘grote’, maar ook met het kleinste: denk aan het opzetten van een fictief nieuw ijsmerk met behulp van een ijsco-kar. Als er tijd is duiken we op geavanceerdere modellen, datagedreven of juist multi-sided modellen.

Tijdsinvestering

Eén middag zonder afleiding van collega’s, telefoontjes of koffiepauzes.

Minimum aantal deelnemers

Het liefst 2 of meer. Zijn er meer dan 12 deelnemers? Dan breken we dit in klasjes. Op deze manier krijgt iedereen (en ieder idee) genoeg aandacht.

Kosten

De gehele workshop kost €895,- inclusief reis- en materiaalkosten. Startup? Of student? Of allebei? Dan kost je dagdeel slechts €195,-

Aanvragen

 

Over ons

De afgelopen jaren hebben we veel business model canvas workshops gegeven. Voor startups en kleine teams, tijdens startup weekends, maar ook voor ambitieuze MKB-ers en voor grote corporates. De business model canvas workshop is tot stand gekomen uit de ambitie om praktisch aan de slag te gaan met theorie die zich vaak lastig praktisch laat vangen: strategie & visie.

 

 

Duidelijke keuzes kunnen maken na een strategiesessie

Na het invullen van het canvas zijn wij anders naar onze value proposition gaan kijken. We hebben waardevolle beslissingen kunnen nemen waar we focus op leggen én waar we goed in zijn: hockey en high performance).

Thomas Döbken / Prohockey.nl

Basis van strategie

Voor mijn nieuwe vastgoedproject heb ik samen met Jos een aantal sessies bekeken wat de goede aanvliegroute was voor klant- en waardepropositie. Inzichten hieruit zijn zeer waardevol gebleken en hebben tot een duurzame werkrelatie geleid.

Henk Smit / ZZZ Invest