AI experiment development

Kleurplaatai.nl

Wat is er leuker dan aan je kind vragen waar hij een kleurplaat van wil maken? En dan precies die kleurplaat krijgen? Nou, dat is kleurplaatai.nl

AI

AInewsroom.nl

Met Mediahuis Noord bedachten we een aantal experimenten om te bekijken of lokaal nieuws eenvoudig door AI geschreven kon worden om de redacteuren te ondersteunen. 

We bouwden een eenvoudige interface om redacteuren aan de slag te krijgen, met als resultaat meer dan 500 gegenereerde artikelen.

Schrijfmijnbrief.nl

Door de stormachtige ontwikkeling van AI, met als frontrunner ChatGPT besloten Jan en ik een kleine minimum viable product te bouwen met als thema het schrijven van een goede sollicitatie-brief. Met een aantal betalende klanten en veel belangstelling bouwen we nu verder aan een nieuwe versie.

Bekijk schrijfmijnbrief.nl

AI

Doc Doc

Mijn overbuurman, die KNO arts is had een idee liggen: ik wil een app om de artsen in opleiding op mijn afdeling te helpen met het vinden van alle protocollen. Samen bouwden we een app, testen deze met gebruikers (25 stuks).

Inmiddels is de app in gebruik en zoeken we naar meer ziekenhuizen en afdelingen die hier gebruik van willen maken.

Axtion – a lode company: interim IT management

Vanwege een aantal personele wijzigingen was er bij de directie van Axtion behoefte om tijdelijk hulp te krijgen in de vorm van een tijdelijke invulling van het IT management. Deze functie heb ik een aantal maanden ingevuld tot er een geschikte vervanger was gevonden. Daarnaast heb ik de product-owners getraind en meegeholpen met inzichten over het ver-SaaS-en van twee van de applicaties.

Over Scoped

Martijn Coevert en ik kregen allebei wel eens e-mails in de strekking: ,,ik heb dit-en-dit idee, waar moet ik rekening mee houden qua bouw?” Waar veel van deze e-mailers op doelen is: hoeveel kost het? Maar de originele vraag is veel interessanter. Want de bouw van een nieuwe (web) app is een heel proces. Daar nemen we je samen met 20 jaar ervaring graag in mee

Case Mondial Automotive

Het team van Mondial had een idee dat al een tijd een idee dat niet lekker van de grond kwam: importshowroom. Het idee: iedereen weet wel in welke auto hij eigenlijk wil rijden. Maar dit is helaas niet voor iedereen betaalbaar. Daarom importeert het team van Mondial jouw auto uit het buitenland. Alles geregeld, inclusief deskundig advies. Ik bouwde de UX en uiteindelijk de MVP. 

UX concept – I’m on a boat

UX concept voor navigatie op een (recreatieve) boot, met daarin nuttige informatie die je aan boord kunt gebruiken om beter te navigeren en je reis eenvoudiger te plannen.

Deze heb ik vooral gemaakt om beter te worden in het prototypen in Figma, een tool waar ik erg gek op ben.

Nieuwe websites voor Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant

De websites van Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant worden dagelijks door honderduizenden mensen bekeken. We zijn met een multidisciplinair team gaan kijken hoe we de ervaring voor deze mensen kunnen verbeteren. Aan de hand hiervan hebben we een team gebouwd van 8 ontwikkelaars die de nieuwe sites volledig in eigen beheer hebben gebouwd. Resultaat om trots op te zijn.

Focus – onderzoeksjournalistiek op hyperlokaal niveau

We weten allemaal dat traditionele journalistiek in zwaar weer verkeerd. De afgelopen jaren waren er grote fusies bij uitgevers van onder andere kranten en tijdschriften. Hierdoor is de focus in de regio soms verslapt: grotere teams moesten grotere delen regiojournalistiek gaan doen. Helemaal geen gekke keuze natuurlijk, gezien de teruglopende oplages en wegzakkende advertentiemarkt.

Met de creatie van Focus hebben we dit probleem doorbroken. Wij geloven erin dat lokale overheden nog altijd controle nodig hebben. Journalisten die zich hard willen maken voor een regio. Die mooie – en soms hartverscheurende onderwerpen vinden en agenderen. Die onderwerpen vinden die van buitenaf misschien triviaal zijn, maar voor de inwoners van de gemeente van levensbelang.

Daarom bouwden we aan de MVPs: drie websites in WordPress en werden er drie journalistieke talenten aan de gang gezet om zich te gaan verdiepen in de lokale politiek van Westerkwartier, SudWest-Fryslan en Coevorden.

Nieuwsapps: Dagblad van het Noorden & Leeuwarder Courant

De nieuwsapp van Dagblad van het Noorden en LC was aan vernieuwing toe. In dit project heb ik de product-owner(s) gecoached om iedere sprint effectief te maken en zodoende tot een sterk eindproduct te komen.