Over Scoped

Martijn Coevert en ik kregen allebei wel eens e-mails in de strekking: ,,ik heb dit-en-dit idee, waar moet ik rekening mee houden qua bouw?” Waar veel van deze e-mailers op doelen is: hoeveel kost het? Maar de originele vraag is veel interessanter. Want de bouw van een nieuwe (web) app is een heel proces. Daar nemen we je samen met 20 jaar ervaring graag in mee

I’m on a boat UX concept

UX concept voor navigatie op een boot, met daarin informatie over havens en ligplaatsen. 

Upload Image...

Nieuwe websites voor Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant

De websites van Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant worden dagelijks door honderduizenden mensen bekeken. We zijn met een multidisciplinair team gaan kijken hoe we de ervaring voor deze mensen kunnen verbeteren. Aan de hand hiervan hebben we een team gebouwd van 8 ontwikkelaars die de nieuwe sites volledig in eigen beheer hebben gebouwd. Resultaat om trots op te zijn.

Focus – onderzoeksjournalistiek op hyperlokaal niveau

We weten allemaal dat traditionele journalistiek in zwaar weer verkeerd. De afgelopen jaren waren er grote fusies bij uitgevers van onder andere kranten en tijdschriften. Hierdoor is de focus in de regio soms verslapt: grotere teams moesten grotere delen regiojournalistiek gaan doen. Helemaal geen gekke keuze natuurlijk, gezien de teruglopende oplages en wegzakkende advertentiemarkt.

Met de creatie van Focus hebben we dit probleem doorbroken. Wij geloven erin dat lokale overheden nog altijd controle nodig hebben. Journalisten die zich hard willen maken voor een regio. Die mooie – en soms hartverscheurende onderwerpen vinden en agenderen. Die onderwerpen vinden die van buitenaf misschien triviaal zijn, maar voor de inwoners van de gemeente van levensbelang.

Daarom bouwden we aan de MVPs: drie websites in WordPress en werden er drie journalistieke talenten aan de gang gezet om zich te gaan verdiepen in de lokale politiek van Westerkwartier, SudWest-Fryslan en Coevorden.

Nieuwsapps: Dagblad van het Noorden & Leeuwarder Courant

De nieuwsapp van Dagblad van het Noorden en LC was aan vernieuwing toe. In dit project heb ik de product-owner(s) gecoached om iedere sprint effectief te maken en zodoende tot een sterk eindproduct te komen.

Eerdere projecten