Zes maanden bezig: de tussenstand

Het is deze week een halfjaar geleden dat ik officieel van start ging met Growindigital. De tussenstand? Overwegend positief.

Ik had me voorgenomen een nieuwe levensstijl te laten vergezellen door ook gezonder te gaan eten én meer te gaan sporten. Nu klinkt dat misschien niet als de ideale inhoud van een bedrijfsblog, maar het leek me een goede gelegenheid om werk- en privé wat beter te combineren. Dat is deels geslaagd: veel gezonder ben ik nog niet, wel heb ik duidelijk het idee dat er een betere werk-privé balans is gekomen.

1. Geen sleur, maar ook geen deadlines

Grootste take-away na vijf jaar loondienst was wel dat er geen moment écht hetzelfde is. Uiteraard, je staat iedere dag op, neemt koffie maar daarna ben je in principe vrij om te gaan- en staan waar je wil. Geen ellendige spits-trein meer, niet meer naar buiten hoeven als het dik sneeuwt of gewoon ellendig weer is. Daarintegen heb je ook geen deadlines, je kunt zelf een todo-lijst samenstellen en je bent aan jezelf overgeleverd, vaak zonder al te veel overleg. Dat kan er voor zorgen dat je een dag bezig bent met het configureren van een AWS server terwijl je die eigenlijk niet zo hard nodig hebt. Jammer de bammer.

2. Projecten kiezen

Tijd is natuurlijk net zo kostbaar als je m zelf maakt, maar ergens in december noteerde ik maar liefst 11 verschillende projecten. Dat kan niet. Focus is overal key: teveel dingen tegelijkertijd doen kan simpelweg niet. Daarom ben ik volgens een simpel stramien gaan werken. De volgorde: omzet, samenwerking, lol en tot slot nieuwe dingen leren. Kortom: ik beoordeel eerst of ik er geld mee kan verdienen, ik bekijk of ik er een leuke samenwerking mee krijg, of ik lol heb met een klus en of ik tot slot iets nieuws kan leren door het te doen. Deze componenten zorgen er voor dat ik dingen kies, of juist laat liggen.

3. Acquisitie

Minder leuk onderdeel: acquisitie. Juist in het begin heb ik veel gesprekken gedaan, en veel dingen gehoord en aangeboden gekregen. Nu is de eerste wind enigzins gaan liggen, en dat zorgt er voor dat ik zowel tijd ‘overhoud’ maar ook zelf op zoek moet naar opdrachten. Dat is niet erg, maar wel onderdeel van ondernemerschap.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.