Review: Chromecast & de apps

De Chromecast is sinds kort ook officieel in Nederland te koop, Google verkoopt m in de Play Store. Wat is het, en beter: bevalt het?

Om met de eerste vraag te beginnen: de Chromecast is een klein apparaat ontwikkeld door Google dat je in een vrije HDMI poort van je tv steekt. Een kort installatieprogramma helpt je vervolgens om het ding te connecten met je lokale wifi.

Nu heeft Google het geprobeerd met een klein stickje dat onopvallend achterin je TV zit. Hiermee doet Google wederom een gooi naar het eigendom van het grootste scherm in de woonkamer: de TV. Eerder probeerde Apple dit al met Apple TV maar dat product wist niet lekker van de grond te komen.

Met de Chromecast kun je dingen ‘casten’, oftewel versturen. Op het moment van schrijven heeft Google gezorgd voor integratie met eigen producten Chrome en Youtube, maar ook Netflix heeft ondersteuning. Een druk op de knop is genoeg om het casten te starten. Wel missen er nog een flink aantal apps waar ondersteuning gewenst zou zijn, zoals uitzending gemist of bijvoorbeeld Vimeo.

 

Conclusie

Bevalt het? Kort antwoord: jazeker. Wanneer je geen Smart TV hebt met Netflixondersteuning dan zijn er weinig goedkope manieren om Netflix op je TV te bekijken. Dit probleem lost Google meteen voor je op. Bovendien kun je vanaf al je devices (inclusief Android) materiaal casten, dit maakt het laagdrempelig om even een Youtube video af te spelen. Bovendien stelt Google de API’s binnenkort verder open: hierdoor wordt het voor een grote(re) groep ontwikkelaars interessant om applicaties te ontwikkelen die rechtstreeks de huiskamer binnen rollen: ideaal voor (uitgesteld) kijken. Hiermee komt volledig on-demand aanbod wel erg dichtbij: met een marktplaats aan goede, en snelle apps heeft Google straks wederom goud in handen.

 

Dit bericht is gepost in review. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.