Apple’s hardware

Het rijkste bedrijf ter wereld heeft het nog niet verloren. Dat dacht ik na de laatste WWDC, het evenement dat Apple jaarlijks organiseert. Een lange rij van aankondigingen, inclusief een nieuwe programmeertaal (Swift) , iBeacon en Home automation toepassingen passeerden de revue. Maar waar is toch die nieuwe dominante hardware die de concurrentie allemaal weer op achterstand zet?

Tuurlijk, Apple is verantwoordelijk voor één van de grootste softwarematige innovaties van het afgelopen decenium, en daarmee bedoel ik niet de zoveelste versie van iOS of Mac OSX maar de Appstore: die was de afgelopen jaren het meest vernieuwend en succesvol. Dit softwarematige ecosysteem deed voor de iPhone en iPad wat iTunes eerder voor de iPod had gedaan: het openen van een wereld aan mogelijkheden, apps en games.

Toen Apple de iPhone introduceerde maakte het een reuzensprong, en datzelfde gold een paar jaar later voor de iPad. Daarmee zijn de belangrijkste en meest significante innovaties vooral hardware georiënteerd geweest. Volgens mij wordt er daarom ook met extra interesse gekeken naar Apples visie op een eventuele smartwatch: kan Apple de toon nog zetten? Het bedrijf heeft in ieder geval geen voorsprong meer: Samsung, LG en Pebble hebben al smartwatches op de markt, elk met eigen voordelen zoals diepe integratie met Google now (Samsung en LG) en slimme schermen die lang met de accu mee kunnen (Pebble). Wat kan Apple daar eigenlijk op toevoegen? Of anders doen? Ik hoop dat ze een introductie doen waar de wereld weer stijl van achterover slaat: de almachtige hardware koning die de allerbeste hardware in het allermooiste ontwerp heeft gestoken. Maar tot die tijd vraag ik me af: waar is Apple gebleven?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.